Tesla Banner

7 dingen die je nog niet wist over Nikola Tesla

Nikola Tesla was een Servisch-Amerikaanse uitvinder, elektrotechnisch ingenieur, werktuigbouwkundig ingenieur en futurist die vooral bekend is om zijn bijdragen aan het ontwerp van het moderne wisselstroomsysteem. Ondanks zijn vele bijdragen aan wetenschap en technologie zijn er nog veel dingen over Tesla die niet veel mensen weten. Hier zijn enkele van de meest interessante en minder bekende feiten over deze briljante geest.

7 dingen die je niet wist over Nikola tesla:

1. Tesla was een polyglot. Hij sprak acht talen vloeiend, waaronder Servisch, Tsjechisch, Engels, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans en Latijns.

2. Tesla was een humanitair. Ondanks zijn vele bijdragen aan wetenschap en technologie was Tesla ook zeer begaan met het welzijn van de mensheid. Hij geloofde dat zijn uitvindingen gebruikt konden worden om mensen te helpen en de kwaliteit van leven voor iedereen te verbeteren.

3. Tesla was een vegetariƫr. Dit was hij levenslang, en hij geloofde dat een vegetarisch dieet essentieel was voor een optimale gezondheid en een lang leven.

4. Tesla had een fotografisch geheugen. Zo kon hij enorme hoeveelheden informatie met ongelooflijke nauwkeurigheid oproepen. Dit was een van de succesfactoren van Tesla als uitvinder en ingenieur.

5. Tesla had smetvrees. Ondanks zijn vele bijdragen aan wetenschap en technologie stond Tesla ook bekend om zijn angst voor ziektekiemen. Zo waste hij vaak zijn handen en vermeed hij waar mogelijk het schudden van handen met mensen.

6. Tesla was een workaholic. Ondanks zijn vele interesses en hobby’s stond Tesla ook bekend als een workaholic. Hij werkte vaak lange uren in zijn laboratorium, en soms ging hij dagen zonder te slapen om een project te voltooien.

7. Ondanks zijn vele bijdragen aan wetenschap en technologie was Tesla ook een volleerd pianist. Hij stond erom bekend dat hij met grote vaardigheid piano speelde, en hij gebruikte muziek vaak als een vorm van ontspanning en ontsnapping aan de eisen van zijn werk.

Dit zijn slechts enkele van de vele fascinerende en minder bekende feiten over Nikola Tesla. Ondanks zijn vele bijdragen aan wetenschap en technologie was Tesla ook een complex en veelzijdig individu, en er valt nog veel meer te leren over deze briljante geest met een scala aan talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *